Web Development & SEO WEBart

FAQ's

της Webart Active Media με θεματολογία την ανάπτυξη λογισμικού για το web, το διαδικτυακό marketing, την εικαστική σχεδίαση λογότυπων και της ολοκληρωμένης εταιρικής ταυτότητας καθώς την ονοματοδοσία στο internet (domain names) και τη φιλοξενία ιστότοπων (web hosting).

Κατασκευή Ιστοσελίδων

Μπορώ να αλλάξω γνώμη στην επιλογή domain name;

Δυστυχώς όχι. Από τη στιγμή που το domain name έχει κατοχυρωθεί στα στοιχεία σας, δεν μπορείτε να αλλάξετε γνώμη. Αν παρόλα αυτά επιθυμείτε να προχωρήσετε σε αλλαγή του ονόματος, απλά αγνοήστε το ήδη υπάρχον και επιλέξτε κάποιο καινούριο.  

Πόσο μπορεί να κοστίσει η κατασκευή της ιστοσελίδας μου;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή για κατασκευή ιστοσελίδων. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τον αριθμό των σελίδων που πρόκειται να κατασκευασθούν, την ποιότητα εικαστικής σχεδίασης, το βαθμό διαδραστικότητας, την κατοχύρωση ενός domain name αν δεν έχετε ήδη κλπ. Σε γενικές γραμμές, όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το χρόνο υλοποίησης, άρα και την τιμή. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να το μάθετε είναι μια συνάντηση.

Η ιστοσελίδα μου θα είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης;

Όλες οι ιστοσελίδες που κατασκευάζουμε είναι φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης. Ο κώδικας που παραδίδουμε είναι χωρίς tables (tabless), αποσφαλματωμένος (σύμφωνα με τον W3C) και υπεύθυνα χαρακτηρισμένος έτσι ώστε τα robots των μηχανών αναζήτησης να διευκολύνονται στην καταγραφή του υλικού σας.

Πόσος χρόνος απαιτείται για την κατασκευή της ιστοσελίδας μου;

Ο χρόνος για την κατασκευή ιστοσελίδων επηρεάζεται από το μέγεθος της ιστοσελίδας, τις λειτουργίες που θα έχει, την πολυπλοκότητα τους και τέλος τη διαθεσιμότητα της ομάδας μας.

Υπάρχει όριο στον αριθμό των σελίδων ενός website;

Όχι, δεν υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των σελίδων ενός site. Μπορείτε να έχετε όσες σελίδες χρειάζεστε. Από τη μεριά βέβαια των μηχανών αναζήτησης, όσο περισσότερες σελίδες έχετε, τόσο το καλύτερο!

Θα είναι η ιστοσελίδα μου ορατή από tablets και κινητά;

Πλέον περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του διαδικτύου περιηγούνται μέσω tablets και κινητών. Η Webart εφαρμόζει αυτή τη λειτουργία σε κάθε νέο έργο που αναλαμβάνει.

Internet Marketing

Θα ήθελα να έχω περισσότερη επισκεψιμότητα στο site μου. Τι μπορώ να κάνω για να το πετύχω;

Η βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα. Αν ο χώρος σας δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό, μπορείτε να αλλάξετε ριζικά την κατάσταση, ακόμα και αν δεν είστε ειδικός!

Για κάθε ενδιαφερόμενο, η Webart έχει συντάξει οδηγίες προς ναυτιλομένους:
Οι σημαντικότεροι παράγοντες για καλύτερα αποτελέσματα (SEO)
Ο ρόλος του περιεχομένου στο SEO

Τι είναι το Social Media Marketing;

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media), που επιθυμούν είτε να έρθουν σε επαφή με κόσμο είτε να αντλήσουν διάφορες πληροφορίες, έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Για το λόγο αυτό η χρήση των facebook, twitter, google +, linkedin για την προβολή των επιχειρήσεων έχει γίνει πλέον αναγκαία. Η προσέγγιση του κοινού οφείλει να γίνει κατόπιν επισταμένης μελέτης, ώστε να επωφεληθούν τα μέγιστα αποτελέσματα από την παρουσίαση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.
Επομένως το Social Media Marketing είναι ουσιαστικά η μελέτη και η καθολική στρατηγική που ακολουθείται προκειμένου να προβληθεί μια επιχείρηση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Εταιρική Ταυτότητα

Τι είναι η εταιρική ταυτότητα;

Η εταιρική ταυτότητα (corporate identity) αποτελεί το εικαστικό προφίλ μίας εταιρείας, το σύνολο δηλαδή των οπτικών στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν. Στην ουσία είναι ο τρόπος με τον οποίο επιθυμείτε να προβάλλεστε προς το κοινό σας και να επικοινωνείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Η εταιρική ταυτότητα εκδηλώνεται με κάθε τρόπο οπτικής επικοινωνίας με το κοινό και αποτελεί μία μοναδική και συγκεκριμένη εικόνα, η οποία αντιστοιχεί στη φιλοσοφία και τους στόχους της επιχείρησης.
Υπηρεσίες σχεδιασμού της εταιρικής ταυτότητας:
1. Δημιουργία νέου λογότυπου
2. Ορισμός εταιρικών χρωμάτων
3. Προϋποθέσεις χρήσης  λογότυπου (πού θα εφαρμοστεί;)
4. Δημιουργία συνθήματος, το οποίο αποσαφηνίζει τη λειτουργία της εταιρείας
5. Σχεδιασμός επαγγελματικών καρτών
6. Σχεδιασμός όλων των εγγράφων εξωτερικής επικοινωνίας (τιμολόγιο, προσφορές, επιστολόχαρτα κ.α.)
7. Διαδικτυακή παρουσία
8. Παροχή όλων των σχεδίων σε διανυσματική μορφή (vector)

Τι είναι η διαδικτυακή εταιρική ταυτότητα;

Η διαδικτυακή εταιρική ταυτότητα (web corporate identity) επιδιώκει να επιτύχει τη μεγαλύτερη συνοχή της παρουσίας της εταιρίας σας σε διαδικτυακό επίπεδο. Προσθέτοντας την web corporate identity στο ήδη υπάρχον εικαστικό προφίλ της εταιρείας σας διευκολύνετε το κοινό να αποκτήσει μία συνολική άποψη για εσάς και να σας διακρίνει με ευκολία από τους ανταγωνιστές σας.

Τι περιλαμβάνει μία web corporate identity;

Μία web corporate identity περιλαμβάνει:
1. Δημιουργία ιστοσελίδας στα εικαστικά πρότυπα της εταιρείας
2. Ενιαίο εικαστικό προφίλ σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (φωτογραφία προφίλ και φόντου για το Facebook, το Twitter, το LinkedIn, το Youtube, το Pinterest κ.τ.λ.)
3. Διαδικτυακά διαφημιστικά Banners
4. Σχεδιασμός εικαστικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τοποθέτηση Header-Footer)
5. Τοποθέτηση Favicon

Πώς μπορώ να ψηφιοποιήσω το λογότυπο της εταιρείας μου;

Η ψηφιοποίηση ενός λογότυπου είναι μία διαδικασία που απαιτεί υπομονή και προσοχή στη λεπτομέρεια. Δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος μέσω του οποίου η ψηφιοποίηση να πραγματοποιείται αυτόματα. Ο μόνος τρόπος είναι να δωθεί στο γραφίστα σε οποιαδήποτε μορφή υπάρχει (ό,σο πιο ευκρινής τόσο καλύτερα) προκειμένου να σχεδιαστεί εκ νέου μέσω ειδικών προγραμμάτων.

Γιατί πρέπει να έχω σε ψηφιακή μορφή το εμπορικό μου σήμα;

Μία επιχείρηση είναι χρήσιμο να έχει σε ψηφιακή μορφή το εμπορικό της σήμα για να μπορεί να το χρησιμοποιεί σε διάφορες εφαρμογές όπως εκτύπωση σε γιγαντοαφίσα, ταμπέλα κ.α. ανεξαρτήτως διαστάσεων.

Domain & Hosting

Domain name: Τι είναι και γιατί πρέπει να κατοχυρώσω;

Τα domain names είναι μοναδικά ονόματα που χρησιμοποιούνται σαν ταυτότητες υπολογιστών στο Internet, συνδεόμενα με μοναδικές επίσης αριθμητικές διευθύνσεις μέσω του συστήματος DNS ώστε να είναι απομνημονεύσιμα από τους ανθρώπους.
Παραδείγματος χάριν το domain name webart.gr συνδέεται με την αριθμητική διεύθυνση 93.174.125.192, την οποία διεύθυνση δεν είμαστε υποχρεωμένοι θα θυμόμαστε, χάρη στο σύστημα DNS
Το domain name δίνει αξία σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, ακόμα και σε ιδιώτες, εξασφαλίζοντας μοναδική παρουσία στο διαδίκτυο.
Στόχος σας κατά τη διαδικασία αναζήτησης του προσωπικού σας domain name πρέπει να είναι η εύρεση ενός ονόματος το οποίο θα είναι σύντομο, έξυπνο και επομένως θα απομνημονεύεται εύκολα.

Το domain name είναι ιδιοκτησία μου;

Το domain name δεν σας ανήκει. Απλά θα έχετε το δικαίωμα να το χρησιμοποιείτε (μόνο εσείς) και αυτό το δικαίωμα το συντηρείτε πληρώνοντας την ανανέωσή του σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πώς μπορώ να διαβάσω τα ηλεκτρονικά μηνύματά μου;

Για να διαβάσετε τα ηλεκτρονικά σας μηνύματά υπάρχουν δύο τρόποι:
  • Στο σπίτι ή στο γραφείο Βασικός τρόπος
    Εγκατάσταση του λογαριασμού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομίου στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που έχετε στον υπολογιστή σας (π.χ. Outlook express, Outlook, Thunderbird κ.λπ.). Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε, μεταφέρει την αλληλογραφία σας από το server στον υπολογιστή σας αυτόματα, κάθε φορά που το ανοίγετε.
  • Σε ταξίδι ή διακοπές Εναλλακτικά
    Σε ταξίδι ή διακοπές Εναλλακτικά
    Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση http://webmail.mysite.gr μέσω ενός προγράμματος περιήγησης (Internet Explorer, Firefox κλπ). Με αυτόν τον τρόπο δεν παραλαμβάνετε τα μηνύματα, απλά συνδέεστε με το server και τα διαβάζετε on-line.

Ποιά επιλογή είναι καλύτερη: site.gr ή www.site.gr;

Ανάμεσα στις δύο επιλογές καλύτερα είναι να προτιμήσετε το site.gr, γιατί είναι πιο εύκολο και γρήγορο για το χρήστη να πληκτρολογήσει τη διεύθυνση. Αν εναλλακτικά θέλετε το website σας να παίζει και με τους δύο τρόπους υπάρχει και αυτή η επιλογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το αρχείο .htaccess και προσθέσετε τα παρακάτω:
- RewriteEngine on
- RewriteCond %{HTTP_HOST} ^site.gr
- RewriteRule (.*) http://www.site.gr/$1 [R=301,L]
210 6034122