Web Development & SEO WEBart

Άρθρα » Internet Marketing

Λάθη με κωδικό 404

Views: 7006 23 Δεκεμβρίου 2015
Λάθη μς κωδικό 404

Αντιμετωπίζοντας τα σφάλματα Not Found

Όσοι έχουν προσθέσει την ιστοσελίδα τους στο Google webmaster tools, θα έχουν προσέξει τον πίνακα που αναφέρει όλες εκείνες τις σελίδες του πρόσφατου παρελθόντος που σβήστηκαν γιατί δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.

Τι πρέπει να κάνουμε με τις σελίδες προσφορών που κάποτε παύουν;

Πώς θα χειριστούμε το θέμα των ακινήτων ή των σκαφών που πουλήθηκαν ή νοικιάστηκαν και πρέπει να σβυστούν; Μας βλάπτει η Google να διαπιστώσει τη διαγραφή τους;

Σε γενικές γραμμές, τα σφάλματα 404 είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο το οποίο δεν επηρεάζει την κατάταξη του ιστοτόπου μας στα αποτελέσματα Google, οπότε μπορείτε να τα αγνοήσετε με ασφάλεια.

Αλλαγή θέσης ή κατάργηση σελίδας;

Όταν καταργείτε μια σελίδα από το site σας, αποφασίστε αν αυτό το περιεχόμενο έχει αλλάξει θέση, ή αν δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.

  • Αν πρόκειται για αλλαγή θέσης, πρέπει να φροντίσετε να ανακατευθύνετε προς τη νέα σελίδα ορίζοντας την εκτροπή αυτή με 301 permanent link redirection, ώστε όταν οι χρήστες έρχονται στο παλιό URL, να εξυπηρετούνται.
  • Αν πρόκειται για οριστική κατάργηση σελίδας, αφήστε το παλιό URL να επιστρέψει ένα 404 ή 410. Επί του παρόντος, η Google αντιμετωπίζει τα λάθη 410 (διαγραμμένα) παρόμοια με τα 404 (δε βρέθηκε).

Η περίπτωση να ορίσετε κωδικό λάθους διαφορετικό των 404 ή 410 για μία ανύπαρκτη σελίδα, αποτελεί πρόβλημα. Αυτές οι σελίδες ονομάζονται soft 404 και προκαλούν σύγχυση τόσο στους χρήστες ό,σο και στις μηχανές αναζήτησης.

Στα Crawl Errors του webmaster tools ίσως δείτε περιστασιακά την εμφάνιση σφαλμάτων 404 για διευθύνσεις URL που δεν περιμένατε να υπάρχουν στο δικό σας site ή στο διαδίκτυο.
Αυτές οι διευθύνσεις URL μπορεί να έχουν δημιουργηθεί από τα Googlebots, τα οποία ίσως προσπάθησαν ανεπιτυχώς να ακολουθήσουν συνδέσμους (links) που βρέθηκαν σε JavaScript, αρχεία Flash ή άλλο ενσωματωμένο περιεχόμενο.

Η Google προσπαθεί να ανιχνεύσει αυτά τα είδη των θεμάτων και να τα επιλύσει, έτσι ώστε να εξαφανιστούν από τον πίνακα των Crawl Errors.

Το άρθρο αυτό ταυτίζεται απόλυτα με τις επίσημες οδηγίες της Google για την αντιμετώπιση των λαθών 404 και δημιουργήθηκε για να καθυσηχάσει όσους ανησυχούν για το αναπόφευκτο φαινόμενο των διεγραμμένων σελίδων των site τους.

Διαβάστε επίσης

210 6034122